Vraag en Antwoord

Bromfietsrijbewijs  AM

Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je op een bromfiets rijden. Een bromfietsrijbewijs is verplicht. Een brommerrijbewijs is niet nodig als je een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) bezit.

Bromfietscertificaat vervallen?

Heb je nog een oud bromfietscertificaat? Dan mag je daar niet mee op de bromfiets, bromscooter, snorfiets, spartamet of brommobiel rijden. Je kon tot 1 oktober 2009 het bromfietscertificaat omruilen voor een bromfietsrijbewijs. Als je dat niet hebt gedaan, moet je opnieuw examen doen bij het CBR.

Rijlessen volgen en examen aanvragen?

Je kunt al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen voor het brommerrijbewijs. Vanaf 16 jaar mag je rijlessen volgen en praktijkexamen doen

Rijbewijs AM ophalen bij gemeente?

Als je geslaagd bent voor je bromfiets-examen, kun je bij je gemeente het rijbewijs aanvragen. Na aanvraag duurt het nog 5 werkdagen voor je je rijbewijs kunt ophalen.

Rijbewijs AM verlengen (vernieuwen)?

Een rijbewijs AM is normaal gesproken 10 jaar geldig. Voordat de geldigheidsduur om is, moet je het bromfietsrijbewijs laten verlengen bij de gemeente. Is het brommerrijbewijs verlopen, dan kun je het laten vernieuwen. Tot je het nieuwe rijbewijs in je bezit hebt, mag je niet op je brommer rijden. Doe je dat toch, dan kun je een boete krijgen.

Verlies of diefstal van rijbewijs AM?

Bent je je rijbewijs AM kwijt (verloren of gestolen), dan doe je aangifte bij de politie. De politie maakt dan een proces-verbaal op. Met dit proces-verbaal, een kleurenpasfoto en een geldig identiteitsbewijs vraag je bij de gemeente (stadsdeelkantoor) een nieuw rijbewijs aan.

Laat een bericht achter
X
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | © 2023 Autorijschool Butterhuizen B.V. | Alle rechten voorbehouden
Gratis proefles*
Autorijschool Butterhuizen B.V. Op werkdagen zullen wij dezelfde dag reageren!
Autorijschool Butterhuizen B.V.
Bedankt voor je interesse in onze rijschool. Wat kunnen we voor je betekenen? Wij helpen je graag op weg!

Team Butterhuizen
20:34

Op werkdagen zullen wij dezelfde dag reageren!