Motorrijbewijs halen bij rijschool Butterhuizen

Zoek je een leuke motorrijschool?

Team Butterhuizen staat klaar voor je!

 

Ga gelijk naar de voordelige pakketprijzen!

Proefles voor slechts € 35,-!

De vrijheid van motorrijden ervaren? Meld je dan aan voor onze Motoropstapdagen, die op meerdere zaterdagen in 2023 worden georganiseerd. Op deze dagen ervaar je hoe het is om motor te rijden tijdens een proefles van 60 minuten voor slechts €35. Daarnaast kun je profiteren van een tijdelijke aanbieding op ons lespakket!

Wat kan ik verwachten?

Tijdens de Motoropstapdagen maak je kennis met de rijschool en natuurlijk met de motor zelf. Je oefent met een select groepje andere deelnemers op een terrein onder begeleiding van een ervaren rijcoach. Na 60 minuten op de motor heb je een beeld van de lessen, de grip van de motor en de wind in je haren! Smaakt dat naar meer? Alleen op deze zaterdagen profiteer je van een speciale aanbieding op ons lespakket: 14 lesuren, AVB en AVD-praktijkexamen voor slechts €1250.  Wees er snel bij want op=op!

Je moet minimaal 17 jaar zijn om motorrijles te volgen.
Vanaf je 18de mag je je praktijkexamen afleggen.

Voor 21-jarigen is het vanaf eind november 2017 mogelijk om examen te doen voor de categorie A. Wie het A-rijbewijs haalt voor zijn 24e, krijgt Code 80 op het rijbewijs. Met de code mag de bestuurder een onbeperkt driewielig voertuig rijden, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). 

Voor rijbewijshouders met Code 80 geldt dat de code vervalt twee jaar na het behalen van het A-rijbewijs of als voor die tijd de leeftijd van 24 jaar wordt bereikt. Volgens RDW moeten motorrijders met een A2 rijbewijs nog steeds een getrapt examen doen voor het A-rijbewijs (zonder theorie en AVB).

Wetswijziging

Sinds 12 juli geldt er een nieuwe leeftijd voor het A-examen. De verlaging van de leeftijd is een uitvloeisel van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Volgens KNMV is het ministerie van Infrastructuur en Milieu door Europa op de vingers getikt. Het ministerie heeft daarom een wetswijziging moeten doorvoeren. Het CBR was niet voorbereid op de wijziging en werkt nu aan ICT-systeemaanpassingen om dit alsnog mogelijk te maken.

Rijbewijscategorieën

Voor het A-examen met Code 80 moet een kandidaat twee praktijkexamens doen, namelijk het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) en het motorexamen verkeersdeelneming (AVD). Beide praktijkexamens legt de kandidaat af op een tweewielige motor, er komt dus geen examen voor driewielige motorrijtuigen. Voorafgaand aan de praktijkexamens moet de leerling geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Vanaf eind november 2017 is het mogelijk deze trajecten van het motorrijbewijs te volgen:

Rijbewijs A1 (125cc, ofwel 11 kiloWatt)

  • Theorie-examen vanaf 17 jaar
  • Praktijkexamen vanaf 18 jaar

Rijbewijs A2 (tot 35 kiloWatt)

  • Theorie-examen vanaf 17 jaar
  • Praktijkexamen vanaf 20 jaar (Rijbewijshouder A1 hoeft alleen het getrapte examen te doen, dus geen AVB- en theorie-examen)

 Rijbewijs A (onbeperkt vermogen)

  • Theorie vanaf 21 jaar. Als de kandidaat in het bezit is van A2 hoeft deze geen theorie-examen te doen.
  • Praktijkexamen vanaf 21 jaar. Is de rijbewijshouder nog geen 2 jaar in het bezit van de categorie A2? Dan mag deze alleen motoren besturen voor de categorie A1 en A2 tot het bereiken van de leeftijd van 24. De code vervalt ook na tweejarig bezit van het rijbewijs. Kandidaten onder de 24 jaar krijgen de categorie A met de code 80 (Alleen 3-wielige voertuigen) op het rijbewijs
  • Rijbewijshouders A2 moeten een getrapt praktijkexamen doen(geen AVB, en theorie) voor het A-rijbewijs
  • Bron: Verkeerspro

Het theorie examen

Vanaf 17 jaar mag je je theorie halen en is 1,5 jaar geldig.


Was u vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs A? Dan blijven voor u de oude regels van kracht.

 De Praktijk
Je moet minimaal 17 jaar zijn om motorrijles te volgen.
Vanaf je 18de mag je je praktijkexamen afleggen.

Wil je graag leren motorrijden maar je hebt er geen haast mee? Dan is de standaard rijopleiding iets voor jou! Deze motorrijlessen volledig afgestemd op jouw wensen. De standaard rijopleiding wordt meestal over 4,6,8 of 10 weken verdeeld. Als je er langer over wilt doen dan is dat ook mogelijk.

De duur van de opleiding is afhankelijk van jouw vaardigheden en leervermogen. Daarnaast bepaalt het aantal motorrijlessen per week de tijdsduur van je opleiding. Na een aantal lessen weet je instructeur hoeveel motorrijles je nog nodig hebt om goed voorbereid op het motorrijexamen te komen.

Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Het motorexamen is opgesplitst in twee examens, namelijk AVB ( voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelneming).

Voertuigbeheersing

Op een rustig parkeerterrein leer je tijdens  motorrijles de basisprincipes van het motorrijden. De theorie wordt dan in praktijk toegepast, te beginnen met de twaalf bijzondere verrichtingen op de motor. Tijdens het examen moet je vijf verplichte verrichtingen goed uitvoeren, daarnaast kiest de examinator nog twee andere. Als je slaagt voor het examen AVB (voertuigbeheersing) mag je op voor het examen AVD (verkeersdeelneming). Het uitslagformulier dat je krijgt na het examen is een jaar geldig.

Verkeersdeelneming

Nadat je geslaagd bent voor het examen AVB (voertuigbeheersing), begin je met motorrijles op de openbare weg. Tijdens deze motorrijlessen wordt er aandacht besteed aan je kijkgedrag, de plaats op de weg en je verkeersinzicht. Al deze punten zijn van groot belang tijdens het 55 minuten durende praktijkexamen.

Wil jij je motorrijbewijs gaan behalen en wil je weten hoeveel lessen je nodig hebt en hoeveel je motorrijles je gaat kosten? Plan dan een proefles! Tijdens deze proefles ga je samen met een instructeur op pad en in een uitgebreide nabespreking komen alle belangrijke zaken die je moet weten voor het behalen van je rijbewijs aan de orde. Het is zelfs mogelijk om je hele opleiding of een groot deel van je opleiding al in te plannen.

Lesprijzen Motor 2023

Proefles
35,00
Theorie-leermiddelen Klik hier 45,00
Losse les 62,50
Motorkleding 00,00
Helmmuts 00,00
AVB-Examen  (Voertuigbeheersing) 210,25
AVD-Examen  (Verkeersdeelname) 295,25
AVB-Herexamen 210,25
AVD-Herexamen 295,25
Eigen Verklaring aanvragen? klik hier 41,50

Pakketprijzen Motor 2023

Pakket  1
€ 1250,-
13 rijlessen inclusief AVB – AVD examen en theorieles + theorie-examen
Kan in twee termijnen van € 625,- betaald worden

Pakket  2
€ 1250,-
14 lessen inclusief AVB en AVD examen (zonder theorie)
Kan in twee termijnen van € 625,- betaald worden

Ons lesuur is zestig minuten. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW met uitzondering van het CBR examenbedrag. De CBR-examenbedragen kunnen verschillen. Voor de CBR prijzen zie www.cbr.nl. Rijschool Butterhuizen is gerechtigd om tussentijds de CBR-tarieven te verhogen vanwege de tariefverhoging door het CBR die jaarlijks op 1 januari plaats vindt. Mocht het voorkomen dat er les tegoeden teruggestort moeten worden, dan rekenen wij daar € 30,25 administratiekosten over.

Algemene Voorwaarden

Laat een bericht achter
X

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | © 2023 Autorijschool Butterhuizen B.V. | Alle rechten voorbehouden
Gratis proefles*
Autorijschool Butterhuizen B.V. Op werkdagen zullen wij dezelfde dag reageren!
Autorijschool Butterhuizen B.V.
Bedankt voor je interesse in onze rijschool. Wat kunnen we voor je betekenen? Wij helpen je graag op weg!

Team Butterhuizen
05:35

Op werkdagen zullen wij dezelfde dag reageren!