Het BNOR-examen

Wanneer er in het leerproces problemen ontstaan en je hierdoor één of meerdere keren zakt, verloopt alles natuurlijk niet zoals je had gehoopt. Maar ondanks het vele oefenen tijdens de lessen en de vele gesprekken die gevoerd zijn, wil het soms nog niet lukken en je zult na de vierde keer zakken, als dat binnen vijf jaar is, een BNOR-examen moeten afleggen.

Wij zorgen voor de aanvraag. Wanneer je een BNOR-examen moet afleggen, kunnen verschillende factoren de oorzaak zijn:

  • je kunt last van faalangst hebben, waardoor de prestaties tijdens het examen
    stukken minder worden.
  • ook kun je minder aanleg hebben.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Hoe gaat een BNOR-examen?
Er gaan maar een paar dingen anders bij het BNOR-examen. Allereerst start je je examen niet bij het CBR maar in Akersloot (hotel Akersloot). Dit is een locatie die een prettige en  ontspannen sfeer uitstraalt. Dit is bedoeld om de drukke en gespannen sfeer van het CBR te vermijden.

Tevens wordt de CBR-examinator vervangen door een BNOR-begeleider.
Deze persoon is speciaal getraind om kandidaten met faalangst of andere spontane angsten en problemen tijdens het examen op een rustige manier te begeleiden. Het voorgesprek, de ogentest en de vragen over het voertuig zijn niet anders dan bij het CBR-examen. Ook wordt er tijdens het examen een zelfstandige opdracht van je gevraagd. Verder kunnen er ook nog twee bijzondere manoeuvres van je gevraagd worden.

Het verschil zit vooral hierin: de BNOR-begeleider zal je, waar nodig, op je gemak zal stellen. Indien het gewenst is, laat hij je de auto langs de kant van de weg even stilzetten zodat je tot bedaren kunt komen. Het rijbewijs ligt nu echt binnen handbereik!
Volhouden dus!

Voor het BNOR-examen heb je dezelfde documenten nodig als bij een CBR-examen,
namelijk:

Laat een bericht achter
X
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden 2018 | © 2018 Rijschool Butterhuizen | Alle rechten voorbehouden
Gratis proefles