De praktijk

Je moet minimaal 17 jaar zijn om motorrijles te volgen.
Vanaf je 18de mag je je praktijkexamen afleggen.

Tijdens de motorrijlessen krijg je les op nieuw lesmateriaal,
de instructeur volgt je bijna altijd met een volgmotor.
Wil je graag leren motorrijden maar je hebt er geen haast mee?
Dan is de standaard rijopleiding iets voor jou! Deze motorrijlessen volledig afgestemd op jouw wensen. De standaard rijopleiding wordt meestal over 4,6,8 of 10 weken verdeeld.
Als je er langer over wilt doen dan is dat ook mogelijk.
De duur van de opleiding is afhankelijk van jouw vaardigheden en leervermogen. Daarnaast bepaalt het aantal motorrijlessen per week de tijdsduur van je opleiding. Na een aantal lessen weet je instructeur hoeveel motorrijles je nog nodig hebt om goed voorbereid op het motorrijexamen te komen.

Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Het motorexamen is opgesplitst in twee examens, namelijk AVB ( voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelneming).

Voertuigbeheersing

Op een rustig (parkeer) terrein leer je tijdens motorrijles de basisprincipes van het motorrijden. De theorie wordt dan in praktijk toegepast, te beginnen met de twaalf bijzondere verrichtingen op de motor. Tijdens het examen moet je vijf verplichte verrichtingen goed uitvoeren, daarnaast kiest de examinator nog twee andere. Als je slaagt voor het examen AVB (voertuigbeheersing) mag je op voor het examen AVD (verkeersdeelneming). Het uitslagformulier dat je krijgt na het examen is een jaar geldig.

Verkeersdeelneming

Nadat je geslaagd bent voor het examen AVB (voertuigbeheersing), begin je met motorrijles op de openbare weg. Tijdens deze motorrijlessen wordt er aandacht besteed aan je kijkgedrag, de plaats op de weg en je verkeersinzicht. Al deze punten zijn van groot belang tijdens het 55 minuten durende praktijkexamen.

Wil jij je motorrijbewijs gaan behalen en wil je weten hoeveel lessen je nodig hebt en hoeveel je motorrijles je gaat kosten? Plan dan een proefles! Tijdens deze proefles ga je samen met een instructeur op pad en in een uitgebreide nabespreking komen alle belangrijke zaken die je moet weten voor het behalen van je rijbewijs aan de orde. Het is zelfs mogelijk om je hele opleiding of een groot deel van je opleiding al in te plannen.

Laat een bericht achter
X
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden 2022 | © 2022 Rijschool Butterhuizen | Alle rechten voorbehouden
Gratis proefles*
Rijschool Butterhuizen Op werkdagen zullen wij dezelfde dag reageren!
Rijschool Butterhuizen
Bedankt voor je interesse in onze rijschool. Wat kunnen we voor je betekenen? Wij helpen je graag op weg!

Team Butterhuizen
22:09

Op werkdagen zullen wij dezelfde dag reageren!