Aanhangwagen BE haal je in Heerhugowaard bij Rijschool Butterhuizen

Wij hanteren 1 pakket:

Pakket 1 : 4 uur rijles + praktijkexamen € 575,-
Mocht het nodig zijn, dan kan het pakket worden uitgebreid met losse lessen.
Bij ons pakket is de intake inbegrepen en inclusief 21% btw.

Na je inschrijving zal er binnen 24 uur contact met je worden opgenomen om de intake in te plannen. Heel veel succes met je BE rijopleiding!

Hoe gaan wij te werk?

Wij doen eerst een intake, deze duurt twee uur waarbij we kunnen beoordelen hoe handig je bent met het rijden met een aanhanger. Heb je wat meer moeite ermee, dan kan pakket 1 worden uitgebreid met losse lessen. Na de intake plannen we samen een datum voor het examen, je kunt dus zelf een dag uitzoeken waarbij het je het beste uitkomt om examen te doen.

Een aanhangwagen met een maximale massa tot 750 kg mag met rijbewijs B getrokken worden, aanhangwagens waarvan de maximale massa meer is dan het ledig gewicht van het trekkende voertuig mogen ook met rijbewijs B getrokken worden (mits het trekgewicht van de auto dit toelaat) de totale maximale massa van de combinatie mag de 3500 kg niet overschrijden*. Alle andere gevallen heb je rijbewijs BE nodig.

*De totale toegestane maximale massa van de combinatie kan bij een zwaar trekkend voertuig maximaal 3500 kg + aanhangwagen maximale massa 750 kg = 4250 kg wegen.

Het examen BE
Het praktijkexamen voor de aanhanger (bij de personenauto) duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. Je kunt je instructeur vragen om mee te rijden. Soms kan de instructeur uiteindelijk niet mee omdat bijvoorbeeld een examinator in opleiding voorrang krijgt.

Vooraf
In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. En hij stelt een aantal vragen over de kentekenbewijzen van de auto en de aanhanger. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogen test, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto, gevolgd door het aankoppelen van de aanhanger.

De rit
Dan begint de rit. De examinator let onder meer op je beheersing van de combinatie auto + aanhanger, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op tien examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten Je krijgt twee bijzondere verrichtingen, keren van de combinatie dmv een straat of uitrit en een stuk recht achteruit rijden van de combinatie.

Fouten
Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Als je tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere verrichtingen, dan wordt dit onderdeel overgeslagen bij het eerstvolgende examen.

Geslaagd
Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd, wordt de Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB).
Vervolgens kun je, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag bij het gemeentehuis in je woonplaats je nieuwe rijbewijs (uitbreiding met vermelding E geldig bij B) aanvragen.

Samenwerkingsverband

Voor de BE rijopleiding hebben wij een samenwerkingsverband met een goede collega die al jaren de rijopleiding voor de aanhanger voor ons verzorgt. Zij behalen een prachtig slagingspercentage van 75% tot 80%, waar wij bijzonder trots op zijn!

Laat een bericht achter
X

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | © 2023 Autorijschool Butterhuizen B.V. | Alle rechten voorbehouden
Gratis proefles*
Autorijschool Butterhuizen B.V. Op werkdagen zullen wij dezelfde dag reageren!
Autorijschool Butterhuizen B.V.
Bedankt voor je interesse in onze rijschool. Wat kunnen we voor je betekenen? Wij helpen je graag op weg!

Team Butterhuizen
09:41

Op werkdagen zullen wij dezelfde dag reageren!